Intelligent koll, med ny kunskap

Videquus

NYHET! Videquus 2.0 är här! Se rundtur här.

Videquus är en tjänst som ger dig kunskap och hjälper dig att ta hand om din häst på ett tryggt sätt. Med vår app har du uppsikt över din häst även när stallet är släckt och alla har gått hem. Videquus-appen är kopplad till en intelligent kamera vars särskilda teknik gör att avvikande rörelsemönster upptäcks och att ett larm skickas direkt till din telefon. Du får möjlighet att lära känna din häst på ett nytt sätt och kan vidta åtgärder för att öka hästens välbefinnande och maximera prestationen. Ett nytt sätt att känna sig trygg och undvika onödiga kostnader.

Videquus är anpassad för att vara säker för både hästar och människor, och byggd för att klara tuffa stallmiljöer.

När du beställer ett Videquus-abonnemang ingår vårt startkit utan kostnad. Kittet skickas till dig och består av följande delar:

  1. Intelligent kamera med IR-lampa
  2. Router
  3. Upphängningsutrustning

Så snart du monterat startkittet och laddat ner appen kan du börja använda Videquus. Det enda du behöver göra är att sätta i sladden!

Mjukvaran

I kameran sitter en dator som förprogrammerats med en stor mängd intelligent data om hästar och hästars rörelsemönster. Intelligensen baseras på en omfattande mängd filmer med hästar och deras beteende i olika situationer. Mjukvaran tar emot kamerans filmer och bedömer om något bör rapporteras eller om allt ser normalt ut. Om ett rörelsemönster bedöms som avvikande går ett larm i Videquus-användarens mobil. Även händelser i boxen som inte bedöms tillräckligt allvarlig för att utlösa larmet sparas så att användaren kan titta på sekvenserna vid ett senare tillfälle. Du kan logga in på ditt Videquuskonto via appen, eller via vilken dator som helst.

Hårdvaran

Stöttålig kamera Kameran är skyddad bakom ett robust skal som tål stallmiljö. Säker hantering av sladdar Kablarna är organiserade så att det ska vara så säkert som möjligt för både hästar och människor. Unik routerinstallation Videquus levereras med en unik industri-router som säkerställer att du får bästa möjliga uppkoppling även på områden med svag 3G/4G-täckning.

Tekniska specifikationer

  • Raspberry Pi Camera
  • All film sparas med Time lapse (en bild var 5:e sekund)
Nyfiken? Här kan du se video från en kamera och beställa Videquus.