Kunskap och trygghet för framgångsrika hästar

Framgång inom travsport kräver som bekant att din häst mår bra. När den inte gör det påverkar det snabbt all träning och tävling. Genom att följa och lära känna hästens beteende på ett nytt sätt har du möjlighet att upptäcka specifika händelser och beteenden som hjälper dig att matcha din häst för nästa tävling. Genom att vidta rätt åtgärder innan det är för sent kan en jämn och bra prestation säkerställas. Både på och utanför tävlingsbanan.

Vad händer i boxen när du inte är där?

Videquus använder en intelligent kamera med en särskild teknik som upptäcker avvikande rörelsemönster. Så fort något avvikande sker i boxen skickas ett larm till din, hästskötarens, stallchefens eller hästägarens telefoner. I Videquus-appen kan du direkt se vad som utlöst larmet och har möjlighet att vidta åtgärder innan det är för sent.

En brief varje morgon

Varje natt samlar Videquus data över hur hästen beter sig och presenterar en sammanfattning av nattens händelser i ett överskådligt format. Har din häst rört sig mer eller mindre än vanligt? Har något avvikande hänt? Visar den tecken på att något inte är som det ska? Informationen hjälper dig inte bara att vidta akuta åtgärder. Den ger dig även nya kunskaper om din häst som kan hjälpa er att utvecklas och prestera på topp tillsammans.

 

Anmäl till nyhetsbrevet

Bjertorps travanläggning i Västergötland

Travtränaren Sofia Aronsson, som bland annat tränar stjärnstoet Anna Mix, är ansvarig för hästarna på Bjertorps travanläggning i Västergötland.

Alla våra case

Tre skäl att ha Videquus

Upptäck sjukdomar och skador i tid

De flesta hästar står obevakade upp till tio timmar per natt. Timmar då hästen kan fastna, få kolikbekymmer eller röra sig på ett sätt som kan leda till skador. Med Videquus har du möjlighet att upptäcka problem och vidta åtgärder som både kan lindra lidande och hjälpa dig att undvika dyra veterinärkostnader.

Lär känna din hästs beteende och mönster

Mer kunskap ger dig en bättre förståelse för din hästs beteende. Genom att veta mer om hur din häst har haft det under natten kan du anpassa och optimera dagens träningspass. När du lär känna din hästs beteende kan du upptäcka specifika behov som kan tillgodoses på ett enkelt sätt. Små eller större insatser som hjälper din häst att må så bra som möjligt.

Uppsikt när ingen är i stallet

Med Videquus är din häst bara ett klick bort. Var du än befinner dig kan du snabbt och enkelt se hur den har det i stallet. Med hjälp av sparade filmklipp kan du enkelt skaffa dig en bra bild över det senaste dygnet på bara några minuter, eller vid behov skicka vidare filmer, till exempel till din veterinär. Tryggt, säkert och enkelt.

Nyfiken? Här kan du se video från en kamera och beställa Videquus.