Vision

Vi är ett kunskapsbaserat hästföretag som vill att alla hästar ska må och prestera så bra som möjligt.

Vi vill att alla som har ansvar för hästar ska ha tillgång till den senaste och bästa tekniken.

Vi ska erbjuda lösningar som är så bra och användarvänliga att vi blir det självklara valet för alla som bryr sig om hästar.

Våra värderingar

Omtanke
Omtänksamheten präglar allt vi gör. Vi är mjuka och intresserade. Vi gör vad vi kan varje dag. Vi bryr oss både om hästen och de som bryr sig om hästen.

Hängivenhet
Allting vi gör bottnar i två saker: 1) Hästens välmående och prestation 2) Tekniken som kan säkerställa den. Vi har olika bakgrund och ansvarsområden men hängivenheten är densamma. Vi tror på Videquus och vi brinner för skillnaden vi skapar.

Kunskapsbaserat
De senaste 50 åren har värdefull kunskap om hästar delvis gått förlorad. Fler hästar är obevakade allt längre, allt oftare. Så är det. Vi arbetar för att kunskapen om hästar och deras välbefinnande ska öka igen. Vi vet att det kommer gynna både häst och ägare.

Tradition och innovation
Vi tror på en kombination. Vi älskar hästvärldens fina traditioner. Samtidigt är vi övertygade om att innovation och ny teknik kan användas för att göra hästhållningen så mycket bättre.

Relation
Relationer är vårt bränsle. Vi är stolta över relationerna vi skapar med människor och relationerna vi skapar mellan människor och hästar.

Människorna
Bakom Videquus står ett gäng hästmänniskor som jobbar för andra hästmänniskor. Vissa bidrar framförallt med sitt gedigna hästkunnande, andra står för den tekniska spetskompetensen. Tillsammans är vi ett inspirerat team med stor tro på vad vi ska åstadkomma.

Bolaget
Videquus AB grundades i februari 2016 efter att ha vunnit en affärsutvecklingstävling och fått bidrag från Almi. Innan dess hade arbetet med idéen pågått sedan början av 2015. Vi ska göra hästägandet tryggare, roligare, mer kunskapsbaserat och mer ekonomiskt genom att ta den senaste teknologin till stallet.