Techdetaljer

För att kunna erbjuda hästägare trygghet och kunskap om sin häst används en rad moderna teknologier där 3D-printing, IoT, Computer Vision och Deep Learning är centrala begrepp.

Plattformen är uppbyggd kring en uppkopplad enkortsdator med en kamera och moderna bildigenkännings- och maskinlärningsalgoritmer för att kunna detektera händelser och mönster. Vi har en förkärlek för öppna teknologier och ramverk. Python, OpenCV och Linux är därför centrala i vår tekniklösning.

Serversidan och datainsamlingsplattformen är en modern molnbaserad back-end som bygger på moderna teknologier och plattformar, däribland Kubernetes, Spring Boot, Java och Amazon Aurora. Våra front-ends, som är lättanvända och snabba, är utvecklade i moderna webteknologier som JavaScript, React.js och Apache Cordova.

Vi använder oss av ”continous delivery” och sjösätter ändringar så fort vi kan med hjälp av automation och devops.

För att klassificera hästens beteendemönster utnyttjar vi cirka tio analyssteg där multipla djupa neurala nätverk har huvudrollen. Vi har skapat egna verktyg för att manuellt klassificera inspelade händelser och utökar kontinuerligt vår stora bildbank för att träna våra bildanalysalgoritmer.