Videquus hjälper till att se och förstå hästen så du kan vidta rätt åtgärder, vilket förbättrar din hästs välmående och prestation.

Videquus består av en grupp hästmänniskor som brinner för hästars välbefinnande. En del av oss har lång professionell erfarenhet av hästskötsel. Andra är experter på datorer med erfarenhet och djup kunskap inom bland annat computer vision technology och machine learning. Tillsammans har vi skapat Videquus för att underlätta hästskötsel och hjälpa hästar att må så bra som möjligt. Vi brukar sammanfatta Videquus med ”av hästmänniskor för hästmänniskor”.

För att börja använda Videquus behöver du:

  1. Ett abonnemang
  2. Ett startkit (intelligent kamera, router och IR-lampa)

Ett abonnemang kostar från 250 kr/månad och löper utan bindningstid.

Du kan närsomhelst säga upp ditt abonnemang via vår hemsida. När du sagt upp ditt abonnemang behöver du skicka tillbaka startkittet till oss. När vi tagit emot det avslutas ditt abonnemang.

Ja! Så länge du är uppkopplad mot internet kan du se din häst på valfri mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Absolut, det är dessutom fördelaktigt ur ett kostnadsperspektiv. Upp till 5 kameror kan du köpa enligt en bestämd prislista. Vill du ha fler än 5 kameror kontaktar du bara oss så skräddarsyr vi en lösning. Oavsett antal intelligenta kameror kan du enkelt följa alla hästar i samma app.

Genom avancerade algoritmer för computer vision technology och machine learning kan Videquus både analysera och förstå vad som händer i boxen samt larma dig om kameran har registrerat ett avvikande beteende hos din häst. Det är den här tekniken som gör Videquus unikt. Tänk på att endast sådant som fångas upp inom kamerans bildfång rapporteras

Videquus är latin och betyder ”se din häst”. Ganska passande tycker vi.

Nej, Videquus kräver inte att sensorer fästs på hästen. Videquus får all nödvändig information från kameran och andra sensorer som sitter i själva enheten.