Följ vår enkla felsökningsguide, om din kamera skulle gå offline.

Felsökningsguidefinal

Videquus filmar din häst i boxen, samlar statistik och sparar film för dig att se både live och i efterhand. Om den upptäcker kraftigt ökad aktivitetsnivå ringer Videquus upp din mobil. Videquus hjälper dig att hålla koll på vad hästen gör när du inte är där. Med informationen kan man förebygga skador och öka hästens välbefinnande, för att främja både relation och prestation.

Videquus består av en grupp hästmänniskor som brinner för hästars välbefinnande. En del av oss har lång professionell erfarenhet av hästar och hästskötsel. Andra är experter på datorer och teknik.Tillsammans har vi skapat Videquus för att öka kunskapen om hästens beteende och för att du ska känna dig trygg, även när du inte är i stallet.

Vi brukar sammanfatta Videquus-teamet med ”av hästmänniskor, för hästmänniskor”.

 

För att börja använda Videquus behöver du:

  1. Ett abonnemang som du beställer här på hemsidan
  2. Ett startkit (intelligent kamera, router och IR-lampa) som skickas till dig när du beställt.
  3. En smartphone, surfplatta och /eller dator.
  4. Eluttag nära boxen där kameran ska sitta (den är ej batteridriven)
  5. Eget wifi i byggnaden eller god 4G-täckning inne i stallet.

 Videquus finns i flera olika prismodeller, för att du ska kunna använda Videquus enligt dina behov. Ditt pris räknar du enkelt ut under fliken ”Våra abonnemang”. Från 195kr/mån.

Man monterar ner sin kamera och skickar tillbaka till oss. Lämna gärna ett meddelande till oss i appens chatt, att du avser skicka kameran tillbaka, så vi vet varför kameran är offline.

Kunden ombesörjer fraktkostnaden tillbaka till oss, paketet skickas till:

Videquus AB

Kaplansgatan 16B

541 34 Skövde

När utrustningen är oss tillhanda avslutas ditt abonnemang.

Månadsvis betalning har ingen uppsägningstid.
Tecknar du för 6- eller 12 månader framåt och vill avsluta ditt abonnemang tidigare går det naturligtvis fint, men ingen återbetalning görs.

Ja! Så länge du är uppkopplad mot internet kan du se din häst på valfri mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Absolut, det är dessutom fördelaktigt ur ett kostnadsperspektiv. Upp till 5 kameror kan du köpa enligt en bestämd prislista. Vill du ha fler än 5 kameror kontaktar du bara oss så skräddarsyr vi en lösning. Oavsett antal intelligenta kameror kan du enkelt följa alla hästar i samma app.

Genom avancerade algoritmer för computer vision technology och machine learning kan Videquus både analysera och förstå vad som händer i boxen, samt larma dig om kameran har registrerat ökad aktivitet hos din häst. Det är den här tekniken som gör Videquus unik. Tänk på att endast sådant som fångas upp inom kamerans bildfång rapporteras.

Videquus är latin och betyder ”se din häst”. Ganska passande tycker vi.

Nej, Videquus kräver inte att sensorer fästs på hästen. Videquus får all nödvändig information från kameran och andra sensorer som sitter i själva enheten.

Larmfunktionen reagerar på ökad aktivitet. Toppar i din morgonrapport betyder inte nödvändigtvis att hästen betett sig onormalt. Videquus mäter aktiviteten i boxen och om den registrerar tillräckligt mycket aktivitet kommer den att larma med ett samtal till numret du registrerade vid beställning.

Videquus har än så länge svårt att upptäcka andra avviklelser än oro/panik. Men eftersom Artificiell Intelligens är så viktigt och intressant för oss, forskas det på förfining av den här funktionen ständigt.

Larmfunktionen reagerar på ökad aktivitet jämfört med vad som är normalt för din häst. Det är Artificiell Intelligens som lär känna din häst så det går inte med 100% säkerhet att säga exakt vad Videquus kommer att larma för. Det är vårt största fokus att ständigt förbättra larmfunktionen för att ge larm vi relevanta händelser och vi lägger mycket resurser på att forska och utveckla algoritmerna. Varje filmad timme med häst bidrar till att förbättra larmfunktionen!

Videquus mäter aktiviteten i boxen och om den registrerar tillräckligt mycket aktivitet kommer den att larma, med ett samtal till numret du registrerade vid beställning. Observera att kameran behöver lära känna din hästs aktivitetsnivå innan den larmar och därför är larmet avstängt de första 14 dagarna.  

Grafen visar aktivitetsnivån i boxen som kameran har registrerat. Varje gång aktiviteten överstiger en viss nivå skapas ett filmklipp som sparas under ”Händelser”. Toppar i din morgonrapport betyder inte nödvändigtvis att hästen betett sig onormalt, men du som hästägare får veta exakt vad den gjorde, när den rörde på sig lite extra.

Ja, om den inte är alltför stor. Videquus är designad för att övervaka en box.

Sen förlorar den intelligenta funktionen sin poäng, då kameran ännu bara vet hur man övervakar en häst och dess aktivitet.
Men man kan fortfarande dra nytta av Videquus smarta funktioner, även om du kommer få stänga av larmfunktionen. När flera hästar rör sig i bild kommer den larma irriterande mycket.

Ja, men samma princip gäller som för lösdrift.

Om personer rör sig inom radien för kameravinkeln och därför förekommer – eller kan förekomma – i bildfeeden har de rätt att få reda på detta. Tänk därför på att alltid ha uppe skylten om att kameraövervakning pågår! 

Du kan som kund under vissa förutsättningar begära ut sparad bildfeed, men tänk på att Videquus i ett sådant fall bara kan lämna ut bildfeed på din häst. Om det förekommer personer i bildfeeden måste dessa personer lämna sitt samtycke till att bildfeeden lämnas ut till dig. Du kan inhämta samtycke antingen muntligen eller skriftligen. Samtycket måste dokumenteras och av dokumentationen ska det framgå hur och när samtycket inhämtades, samt vilken information du lämnade till den personen som lämnat samtycke till att synas i bild. 

För mer information om vilka regler som gäller, klicka vidare på länkarna här nedanför.

Information om kameraövervakning

Information om samtycke

Villkor för samtycke (artikel 7 i dataskyddsförordningen)

Information om vilken information som ska lämnas ut (artikel 15 i dataskyddsförordningen)