Herreds gård i Fjärås

Familjen Winstedt bedriver uppfödning av hopphästar på Herredsgård i Fjärås i norra Halland och har valt att vara testanvändare av VidequusIntelligent Horse Care.

De är intresserade av att förstå sina hästars beteende bättre för att kunna optimera välbefinnande och prestation. Målsättningen är att ta fram och sälja hållbara, positiva och väl utbildade hopphästar som fungerar optimalt både till vardags och på de stora hoppbanorna. Elitstoet Tortilla efter RalméZ är grunden till en framgångsrik avel med avkommor som Melker afHerredmed JSM brons under Ottilia Lundgren, Ruth afHerredsom hoppar 1,40 med fina resultat och Prins Tord afHerredsom är en godkänd ridponnyhingst.

Ida Winstedt, diplomerad unghästutbildare och C-tränare i hoppning, ansvarar för gårdens omfattande träningsverksamhet utöver eget tävlande.

På Herreds gård finns cirka 25 hästar och lång erfarenhet av konventionell kameraövervakning. Stefan har länge letat efter ett bättre sätt att övervaka hästarna. Nackdelen med konventionella kameror är att de enbart ger en ögonblicksbild av hästen och för att se vad som hänt i boxen under natten behöver timmar av film tittas igenom.

Fördelen med Videquus är att övervakningen blir mycket enklare eftersom systemet på ett intelligent sätt förstår vad som händer i boxen och rapporterar händelser direkt till en händelselista i Videquusappen som öppnas i telefonen. Även morgonrapporten blir mycket användbar för att förstå hur hästen har haft det i boxen under natten. Dessutom har Videquus en funktion som gör att man när som helst och omedelbart kan se vad som händer i boxarna.

Ibland händer det att en häst inte känns som vanligt när man ska rida, det är tydligt att något inte är som det ska. Då är Videquus till stor hjälp för att förstå vad som har hänt så att träningen kan anpassas efter dagsformen.