Gårdala- och Västergård i Flyinge

Olof Axelsson och Josefine Ekdahl driver tillsammans OJ Sporthorses med plats för cirka 35 hästar på Gårdala gård och Västergård i Flyinge. För en tid sedan beslöt Olof och Josefine att prova Videquus och installera en intelligent kamera i varmblodsvallacken Valentinos box.

Valentino rids och tävlas i dressyr av Olof Axelsson. Efter installationen som var ”enklare än de trott” upplever nu Olof att han har en helt annan kontroll på Valentino än tidigare.

”Med Videquus känns allt tryggare. Dessutom underlättas hästhållningen eftersom Videquus berättar för mig när något händer och rapporterar händelsen direkt. En lite oväntad, men mycket positiv bieffekt är att vi har lärt känna Valentino på ett nytt sätt eftersom vi kan se vad han gör när vi inte är i stallet” säger Olof och fortsätter:

 

 

”Ibland går jag bara in till Valentino via appen för att titta till honom med hjälp av Live video-funktionen. Det behöver alltså inte ha kommit en notis för att jag ska få se vad han gör, det känns väldigt bra”

Olof och Josefine har nu bestämt sig för att skaffa fler kameror så att de tillsammans kan ha koll på fler hästar.

”När man märker vilken trygg överblick man får med Videquus vill man ha en kamera hos alla hästar i stallet. Man vill ju liksom veta att de har det bra och att allt står rätt till, något som jag tror många fler hästägare och hästskötare snart också kommer upptäcka!”

Nyfiken? Här kan du se video från en kamera och beställa Videquus.